IAA: Knorr-Bremse geeft de zelfrijdende truck een duwtje in de rug

 03/09/2018  Claude Yvens  Andere leveranciers
IAA: Knorr-Bremse geeft de zelfrijdende truck een duwtje in de rug

Knorr-Bremse zal op het Salon van Hannover onthullen hoe zijn technische oplossingen ons dichter bij een zelfrijdende truck brengen. De vernieuwingen zullen op een prototype vrachtwagen worden toegepast.

Knorr-Bremse levert meerdere systemen die noodzakelijk zijn voor de werking van zelfrijdende trucks: ABS, EBS, ESP, automatische noodremsystemen, rijstrookwisselassistentie. Op het IAA zal het bedrijf laten zien hoe die en andere systemen (zoals rijassistentie) in een globale structuur kunnen worden opgenomen en zo op bepaalde stukken traject de chauffeur kunnen vervangen. Volgens Knorr-Bremse moeten we hiervoor drie dimensies onder controle hebben: environment recognition, beslissingen nemen en tot de actie overgaan.

“Maar alles moet zo ontworpen zijn, dat het voertuig nooit de controle verliest, ook niet wanneer een elektronisch subsysteem defect is. In het begin dachten we dat alle systemen verdubbeld zouden worden, maar economisch gezien heeft dat geen zin”, vertelt Dr. Peter Laier, verantwoordelijke van de afdeling ‘trucks’ bij Knorr-Bremse. En dus richt het bedrijf zich op een concept van ‘slimme overbodigheid’, dat in Hannover zal worden voorgesteld.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!