IAA: een VW Crafter-prototype op waterstof

 20/09/2018  Claude Yvens  Van
IAA: een VW Crafter-prototype op waterstof

Op het Salon van Hannover stelt Volkswagen Commercial Vehicles een prototype van de Crafter op brandstofcellen voor. Het is een rechtstreeks antwoord op het Sprinter F-Cell-prototype dat bij Mercedes-Benz te bezichtigen valt.

De Crafter HyMotion is gebaseerd op een standaard e-Crafter, maar de elektriciteit is afkomstig van een brandstofcel in plaats van batterijen. Het waterstofreservoir van 4,2 kg verleent hem een actieradius van 350 km, maar met een groter reservoir kan die afstand zelfs tot 500 km worden opgedreven. Voor Volkswagen Commercial Vehicles is dit voertuig de voorloper van een licht bedrijfsvoertuig dat bijzonder geschikt zal zijn voor lange afstanden, terwijl de puur elektrische aandrijving normaal gezien meer is aangewezen voor een stedelijke omgeving.

Volgens Heinz-Jürgen Löw, Head of Sales en Lid van de Board of Management van Volkswagen Commercial Vehicles, nadert het technisch concept de productiefase al, maar moet de kosten-batenanalyse van het concept nog worden gefinetuned vooraleer tot de productie kan worden overgegaan.

Lees alles over Volkswagen Commercial Vehicles in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!