IAA : Continental toont digitale innovaties

 29/07/2016  Claude Yvens  News Transport
IAA : Continental toont digitale innovaties

Continental zal op de 66e IAA Bedrijfsvoertuigen in Hannover onder het motto „Tradition. Trust. Transformation.“ een aantal digitale innovaties voorstellen.

De Continental stand (A06, in hal 17) staat dan volledig in het teken van de veranderingen binnen de transportsector. “In het tijdperk van digitalisering wordt industriële samenwerking over de grenzen heen steeds belangrijker om aantrekkelijke producten en diensten op de weg te brengen”, licht Nikolai Setzer, lid van de executive board van Continental, in de aanloop naar de IAA toe. Vanuit het perspectief van het technologiebedrijf verhoogt de digitalisering de hoeveelheid en de beschikbaarheid van gegevens exponentieel. “Het betrouwbaar filteren, analyseren en interpreteren van deze gegevens is bepalend voor toekomstig succes in de transportsector”, is de overtuiging van Setzer.

Een van de hoogtepunten is de nieuwe head-up-display voor trucks en bussen.Het grote voordeel van head-up displays is dat de bestuurder relevante rij-informatie verkrijgt zonder zijn blik van het verkeer te moeten afwenden.” luidt het bij Continental.  Continental biedt voertuigfabrikanten de HUD aan in twee basisversies, waarvan de combiner-HUD geschikt is voor de in Europa toonaangevende voertuigtypen met meer gebogen voorruiten. “We zien de head-up display als een belangrijk onderdeel van de toekomstige dialoog tussen bestuurder en voertuig voor meer veiligheid in de bedrijfswagen. De chauffeur krijgt bij het geautomatiseerd rijden vroegtijdig informatie over de rijmanoeuvres die het voertuig zal uitvoeren, verklaart dr. Michael Ruf, head of the Commercial Vehicles & Aftermarket business unit bij Continental.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!