Hyundai laat de lichte bedrijfsvoertuigen niet vallen

 17/01/2020  Claude Yvens  Van
Hyundai laat de lichte bedrijfsvoertuigen niet vallen

Hyundai Motor Company en Kia Motors Corporation hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met het Engelse bedrijf Arrival, dat een nieuwe generatie elektrische lichte bedrijfsvoertuigen ontwikkelt. Hyundai is dus allerminst van plan om zich uit de sector van de ‘min 3,5 ton’ terug te trekken.

Na een veelbelovende start, stuikte de verkoop van Hyundai’s lichte bedrijfsvoertuigen (zoals de grote bestelbus H350) in België ineen. Maar de constructeur wil zich dus duidelijk opnieuw, met een elektrisch aanbod dit keer, op die markt wagen. Het werkt hiervoor samen met Kia en Arriva, een Engelse start-up die een technisch ‘skateboardplatform’ heeft ontworpen dat voor verschillende doeleinden kan worden ingezet. De toekomstige, op dit platform gebaseerde voertuigen zullen in Seoel worden ontwikkeld, maar Europa is wel de eerste beoogde afzetmarkt: Hyundai en Kia overwegen om er nieuwe emissievrije mobiliteitsoplossingen aan te bieden en dit niet alleen aan de logistieke sector maar ook aan die voor gedeelde mobiliteit.

Hyundai gaat 80 miljoen euro in het avontuur investeren (Kia 20 miljoen). Die investering past bij de plannen om in Zweden trucks met brandstofcellen op de markt te brengen.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!