Hyundai H350 dubbele cabine: dubbel inzetbaar

 26/10/2017  Yannick Haesevoets  Van
Hyundai H350 dubbele cabine: dubbel inzetbaar

Met de in Turkije voor Europa gebouwde H350 heropende Hyundai de aanval op het segment van de lichte bedrijfsvoertuigen. De H350 is een robuust voertuig met een goede afwerking en een prima rijgedrag.

Met de nieuwe versie dubbele cabine beschikt men over zes volwaardige zitplaatsen. De chauffeur krijgt daarbij een uitstekende en goed instelbare stoel en een verstelbaar stuur om de correcte zithouding te vinden; Achter het stuur vallen het goede zichtbereik, de goed geplaatste spiegels en de overzichtelijkheid van het instrumentenbord op. Bovendien zijn er tal van opbergmogelijkheden en diverse aansluitingen (3 aansluitingen voor 12 Volt en een USB aansluiting). De uitrusting is volledig met onder meer verwarmde en elektrisch verstelbare spiegels, boordcomputer, achteruitrijcamera, airco en dies meer. Een pluspunt in dit geheel is zeker de onberispelijke afwerking.
In deze versie met dubbele cabine kunnen drie of vier extra passagiers meegenomen worden. De inrichting is degelijk en er is veel plaats, maar anderzijds zijn er achteraan geen extra’s, geen opbergplaatsen of zelfs maar bekerhouders. Toch heeft deze uitvoering nog een laadvolume van 8,5 m3 (laadlengte van 3780 mm en laadhoogte van 1995 mm). Interessant is nog dat de H350 een trekvermogen heeft van 3000 kg.

Soepele motor
De 125 kW (170 pk) variant van de 2.5 CRDi motor kon zeker overtuigen. Het is een sterke en vooral soepele motor dankzij de 422 Nm koppel van 1500 tot 2500 o/m. Gecombineerd met een zesversnellingsbak, die wat nadrukkelijk moet geschakeld worden, levert dat prima prestaties op. De eerste versnelling is een ultrakorte, de zesde een ultralange overbrenging (amper 2100 o/m aan 120 km/u). Ten opzichte van de basismotor viel het verbruik wat tegen. Ofschoon Hyundai 10,5 l/100 km voor stadsgebruik, kwamen wij aan een gemiddelde van 11,34 liter bij intensief gebruik in stedelijk en voorstedelijk verkeer. Het onderstel is zonder meer voortreffelijk met een dynamische rijcontrole en een goed comfort, ook bij leeg rijden.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!