HTC opent tweede tank cleaning site in Antwerpen

 21/06/2017  Claude Yvens  Andere leveranciers
HTC opent tweede tank cleaning site in Antwerpen

HTC gaat binnenkort een tweede tank cleaning site in de Antwerpse haven openen. Kärcher Belux installeert de complete tank cleaning installatie.

HTC heeft stations voor tank cleaning in Herenthout, Luik, Antwerpen en Seneffe. In Antwerpen was de capaciteit van de bestaande cleaning site aan de Scheldelaan ontoereikend geworden. HTC heeft dus een tweede basis voor tank cleaning gebouwd, op amper 500 meter van die eerste locatie. De nieuwe site is exclusief voorbehouden voor de inwendige reiniging van intermodale tank containers, die in de depot worden afgezet.

Kärcher Belux verwierf eind 2016 de opdracht om een complete tank cleaning installatie te leveren en installeren. De opdracht was dat twee tank containers gelijktijdig gereinigd kunnen worden en dat, afhankelijk van het soort vervuiling en de mate van contaminatie, een keuze gemaakt kan worden uit diverse wasprogramma’s (koud of warm water, aantal geactiveerde tankwaskoppen, vier verschillende reinigingsmiddelen, tijdsduur van het programma). Het resultaat is een installatie met twee wasbanen, telkens met twee stelplaatsen voor containers en waarbij elke wasbaan voorzien is van vier spoelkoppen. De bediening gebeurt via uitgebreide aanraakpanelen. Twee dubbele hogedrukpompen hebben elk een debiet van 15.360 l/u en een werkdruk van 100 bar, frequentiegestuurd. Verder bestaat de tank cleaning configuratie uit een volautomatische waterontharder (capaciteit 6 m³/u), acht automatisch in te stellen pneumatische doseerpompen, automatische stoomregelventielen, vacuümextractie, automatisch spoelbare zandfilter en een stationaire hogedrukunit (capaciteit 6000 l/u). Ten slotte werden nog twaalf slanghaspels voor de diverse aftakpunten voorzien. Voor de operatoren die bovenop de containers moeten werken, zijn er harnassen met valbeveiliging. De programmatie van de volledige installatie is volop aan de gang.

 

 

 

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!