HoWest wint de TL Hub Business Game

 07/12/2018  Claude Yvens  Contract Logistics
HoWest wint de TL Hub Business Game

Gisteren heeft de school HoWest uit Brugge de Business Game gewonnen die door TL Hub in de zetel van Gefco werd georganiseerd. De vijf laatstejaarsstudenten overtuigden het meest, met hun oplossing om de doeltreffendheid van het crossdockcenter van Gefco in Braine l’Alleud te verhogen.

Elk jaar organiseert het platform TL Hub een Business Game waarbij alle Belgische hogescholen met een logistieke opleiding aan een casestudy worden onderworpen. Na Coca-Cola, H. Essers en Decathlon deed Gefco deze keer mee en alles draaide rond zijn center voor crossdocking in Braine l’Alleud. De vijf beste dossiers waren geselecteerd en mochten zich voorstellen aan een jury die onder andere bestond uit vertegenwoordigers van Gefco en TL Hub. De geselecteerde scholen waren HoGent, HoWest, Haute Ecole Francisco Ferrer, Ephec en Thomas More.

Na een erg spannend duel met Ephec, ging uiteindelijk HoWest (Brugge), met Alana De Busscher, Amber Casier, Jonathan Flokman, Kyrylo Moiseyev en Thimo Deburchgrave, met de prijs lopen. Ze deden dit met een erg volledige modellisering van de hub, inclusief een efficiënter communicatieplatform tussen Gefco en zijn toeleveranciers.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!