Hoogbeveiligde transporten dankzij beheersysteem Clear

 17/11/2015  Yannick Haesevoets  News Transport
Hoogbeveiligde transporten dankzij beheersysteem Clear

Het Hasseltse softwarebedrijf Clear heeft een innovatieve oplossing bedacht om transporten en hun vrachten beter te beveiligen. Clear wordt gekoppeld aan navigatiesystemen van onder andere TomTom om Track & Trace naar een hoger niveau te tillen.

“Je kan zeggen dat we langs de ene kant Big Data capteren, maar langs de andere kant ook inzicht creëren voor alle betrokkenen. We werden gecontacteerd door ARC om een oplossing voor hen te bedenken waarbij we transporten op de voet kunnen volgen, alarmen afhandelen en alle inkomende data managen”, zegt Bert Vanaken van Clear.

Het cloud platform koppelt live data van vrachten met de stakeholders die hiermee werken. Deze oplossing gaat over alle landgrenzen heen en wordt gekoppeld met nationale overheden waarbij documenten worden uitgewisseld. Alarmen van de vrachten en de chauffeurs (carjack, opendoors, …) worden gemeld via mail, logs of SMS. Verder kunnen alle events geraadpleegd worden, en kunnen rapporten opgemaakt worden.

De hardware wordt geleverd en geïnstalleerd door het telecommunicatiebedrijf ARC. Clear besloot om voor zijn eerste running setups te werken met TomTom. Zo wordt TomTom de eerste ontwikkelaar en integrator van het systeem in België. Het Hasseltse Clear kreeg intussen wel al te horen dat hun oplossing voorgesteld wordt als Best Of Class Solution op de World Nuclear Association Convention in China in maart 2016.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!