Het transport in de haven van Luik stijgt met 3%

 26/02/2018  Claude Yvens  Multimodaal
Het transport in de haven van Luik stijgt met 3%

De Haven van Luik maakt een positieve balans op voor 2017: het volume van de verhandelde goederen heeft opnieuw de kaap van 21 miljoen ton overschreden, een stijging van 3% ten opzichte van 2016, terwijl het volume ‘waterwegen’ weer het niveau van 2008 haalt, ondanks het stilvallen van divers verkeer voor de sector van de staalindustrie.

Bijzondere aandacht gaat naar de groei van 31% van containervervoer, dat nu 74.431 TEU’s haalt. Bij de belangrijkste goederencategorieën zien we dat de Coke/petroleumproducten (-7%) en de Minerale niet-metaalhoudende producten (-2%) een terugval hebben, maar die wordt ruimschoots gecompenseerd door de categorie Steen- en Bruinkool (+33%), de houtproducten (+21%) en de containers.

Ook het jaar 2018 lijkt onder een gunstig gesternte te starten, met onder andere de verdrievoudiging van de oppervlakte die door Smart Value wordt ingenomen (de logistieker van Newpharma, de grootste onlineapotheek in België), de komst van Mategro in de haven van Chertal, de verwachte toenemende invloed van Jost Group in Trilogiport en de ingebruikneming van een nieuwe olieopslagplaats bij Gilos in Wandre.

Lees alles over Port Autonome de Liège in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!