Het ‘productiejaar 2019’ van de Renault Trucks T belooft een daling van het verbruik van 3%

 09/01/2019  Claude Yvens  Trucks
Het ‘productiejaar 2019’ van de Renault Trucks T belooft een daling van het verbruik van 3%

Het nieuwe productiejaar van de Renault Trucks T wordt gekenmerkt door een aantal evoluties bij de inrichting van het interieur, maar vooral door de nieuwe voorspellende cruisecontrol en een motor die aan de euronorm 6D voldoet. Volgens de constructeur kan hiermee mogelijk een verbruiksdaling van 3% worden gehaald.

In feite past Renault Trucks een deel van de recepten toe die Volvo Trucks eerder al bij de 2019-versie van de FH gebruikte. De belangrijkste nieuwigheid is het feit dat afstand wordt gedaan van een voorspellende cruisecontrol die in plaats van de traditionele cartografie de gegevens gebruikt die in real time bij alle voertuigen worden verzameld. Het nieuwe systeem sluit zich aan bij de optie waar ook alle concurrenten voor hebben gekozen, een ingebouwde cartografie. Het grootste nadeel van het vorige systeem (zoals het verlies van het gps-signaal in tunnels) is hiermee dus van de baan.

Verder is de Renault Trucks T nu uitgerust met een nieuw systeem voor de nabehandeling van uitlaatgassen (met een kwaliteitssensor van AdBlue) en met nieuwe afstelmogelijkheden voor de adaptive cruisecontrol Eco Cruise Control. Tot slot is ook de cabine binnenin opnieuw ingericht en zijn er diverse mogelijkheden om die te personaliseren.

Lees alles over Renault Trucks in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!