Hella stuurt technologietruck de weg op

 28/10/2016  Claude Yvens  News Transport
Hella stuurt technologietruck de weg op

Hella heeft al haar nieuwigheden op het gebied van verlichting en elektronica op één plek verzameld. Deze Technology Truck bevat de nieuwste producten, technologieën en prototypes.

Matrix koplamp

De matrix koplamp is de eerste van haar soort ooit voor trucks. Ze bestaat uit 84 leds, die elk apart geactiveerd kunnen worden. Hiermee kan de
lichtverdeling nóg preciezer bepaald worden, en dit zowel voor grootlicht als voor dimlicht. Bovendien heeft dit het extra voordeel dat er snel geschakeld kan worden in het gezichtsveld van de tegenligger. Deze elektronische functie behoeft verder geen mechanische actuatoren en is de eerste stap naar digitalisering van verlichting.

Automatisch rijden

Hella is bezig met verschillende elektronische producten om het concept ‘automatisch rijden’ realistisch te maken. De lane-assist, dodehoekwaarschuwing en exit-assist zijn radarfuncties die het rijden al eenvoudiger en veiliger maken. Momenteel werken deze toepassingen voornamelijk via de 24GHz frequentie, waarvan eerder dit jaar het 10 miljoenste exemplaar van de band rolde.
Medio 2018 wordt de nieuwe compactradar gelanceerd. Dit is de kleinste radarsensor in het assortiment, nauwelijks groter dan een luciferdoosje. Door hun compacte afmetingen is het mogelijk deze sensoren te installeren in de zijkanten van de deur en aan de achterkant van het voertuig. Hierdoor is een 360° zicht rond het voertuig mogelijk, dé sleutel tot automatisch parkeren.
In de toekomst zouden bestuurders hun e-mails kunnen lezen en beantwoorden terwijl ze zich veilig in het verkeer bevinden. Ook hier ziet Hella kansen voor een betere beeldvorming. Met de dochteronderming Hella Aglaia, een softwareprovider voor camerasystemen, is Hella ook op dit vlak een van de pioniers. Met de radarsystemen en beeldprocessoren van Hella is automatisch rijden een stap dichter bij de realiteit.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!