Heel wat nieuwigheden bij Krone op de IAA

 27/08/2018  Yannick Haesevoets  Trailer
Heel wat nieuwigheden bij Krone op de IAA

Net als de andere trailerbouwers zet Krone zwaar in op de komende vakbeurs te Hannover. Daarbij springen vooral de nieuwe, bijzonder innoverende connected services in het oog.

Naast de nieuwigheden in functie van de opleggers zelf (zie verder) heeft Krone het accent gelegd op de digitale en intelligente diensten. Noteren we daarbij in de eerste plaats de Smart Trailer Check (een inspectiemiddel voor de oplegger dat beroep doet op verhoogde realiteit), de Smart BirdView (integratie van camera’s om de chauffeur een 360° zicht te geven rondom zijn oplegger) en vooral de Smart Scan. Dat is een controle via camera van de beschikbare plaats in de laadruimte van een oplegger. Een dergelijk systeem bestaat reeds in 2D maar breidt nu uit naar 3D en Krone wil deze informatie tevens aanbieden via vrachtbeurzen om in reële tijd te weten welk voertuig nog een nieuwe lading kan meenemen.

Op technisch vlak zijn dit de voornaamste nieuwigheden van Krone op de IAA :

* Een nieuw extern kader en nieuwe panelen achteraan op de Profi Liner voor een hoger nuttig laadvermogen

* Een systeem van schuifzeilen, Safe Curtain, dat een snelle opening combineert met een goede beveiliging tegen beschadigingen. De afwezigheid van zijplanken maakt het bovendien mogelijk 90 kg uit te sparen. Het systeem is leverbaar op de Mega Liner, Paper Liner en Profi Liner

* Krone zal tevens een Mega Liner voorstellen waarvan het achterste gedeelte, na het openen van het dak, kan verbreed worden om het laden van volumineuze ladingen gemakkelijker te maken.

* Het Box Liner containerchassis kenmerkt zich dan weer door een geringe achteroverhang en een pneumatisch verlengsysteem waardoor het eigengewicht onder de 4600 kg blijft.

* De Cool Liner tenslotte wordt onder meer uitgerust met een DVC systeem, waardoor de asbelasting kan veranderen wanneer het voertuig (na de helft van een distributierit bijvoorbeeld) nog slechts op deellast rijdt.

Lees alles over Krone in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!