Hans Cousserier van DKV over de ontwikkelingen in de markt

 12/06/2019  Redactie  News Transport, Advertorial
Hans Cousserier van DKV over de ontwikkelingen in de markt

Met 80.000 acceptatiepunten in 42 landen biedt DKV Euro Service haar klanten toegang tot het grootste netwerk in de transportsector. Om hen zo veel mogeljk te ‘ontzorgen’ regelt DKV alle behoeften van vervoerders vanuit  één en dezelfde bron. Hierdoor biedt DKV haar klanten een niet te miskennen toegevoegde waarde voor hun facturatie en administratie.

De klimaat neutrale tankkaart stond al heel vroeg op de DKV agenda. Hans Cousserier, Sales Team Leader bij DKV Euro Service Benelux: Zakenpartners vragen bedrijven steeds vaker om aan te tonen hoe ze met hun CO₂-emissies omgaan. Klanten die gebruik maken van de DKV CARD CLIMATE kunnen hun CO₂-emissies voor de volle honderd procent compenseren en daarmee 100 procent neutraal rijden. Deze positieve ecobalans levert het bedrijf een duidelijke concurrentievoorsprong en een sterkere merkreputatie op.” Samen met compensatiepartner myclimate levert DKV de certificering waaruit blijkt dat alle CO₂-emissies van het bedrijf worden gecompenseerd. Zo wordt per liter brandstof een extra bedrag in gecertificeerde projecten voor klimaatbescherming geïnvesteerd.

Maar ook op vlak van alternatieve brandstoffen als LNG en elektriciteit maakt DKV een sprongetje. Hans Cousserier legt uit: “Wij bieden onze klanten toegang tot een netwerk van 15.000 LNG en 1.200 CNG-stations door heel Europa. Waar LPG eerder voor lichte bedrijfsvoertuigen wordt gebruikt, is LNG ook voor zware transportvoertuigen interessant. Internationaal bieden we toegang tot meer dan 27.000 verkooppunten. Het LNG-netwerk wordt overigens consistent uitgebreid.” 

DKV staatvoortdurend met klanten en andere partijen in contact om de toeleveringsoplossingen af te stemmen op de wens van de klant. Hoewel het belang van elektrisch vervoer bij zwaarder transport toeneemt, gaat DKV uit van een toekomst waarin tankstations steeds meer gaan fungeren als multifunctioneel knooppunt voor energielevering waarbij brandstofalternatieven als CNG, LNG of waterstof naast elektriciteit steeds vaker beschikbaar zullen zijn. Hans Cousserier: “De vraag naar gebruiksvriendelijke totaaloplossingen en diensten voor elektrische wagenparken zal vooral bij het beroepstransport opmerkelijk gaan stijgen. Om aan deze vraag te kunnen voldoen, hebben innogy en DKV het concept Charge4Europe in het leven geroepen.” 

Als participant in deze toekomstige joint-venture zal DKV onder andere een pan-Europees roamingnetwerk van openbare laadstations voor elektrische wagenparken ontwikkelen. En om de klant ook oplossingen voor thuis- en bedrijfsladen te kunnen bieden (@home, @work) gaat DKV met innogy in aanvulling op de joint-venture ook een verkoopovereenkomst aan. Hierdoor kunnen klanten ook muur- en andere laadapplicaties van DKV afnemen en deze thuis of op het werk laten installeren, waarna hun werkgever de klant transparant factureert.DKV biedtnu internationaal toegang tot meer dan 27.000 oplaadstations. Tegen het eind van 2019 wordt het roaming netwerk tot circa 40.000 laadpunten uitgebreid.

Lees alles over DKV Euroservice Benelux in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!