Hamse Sleepdienst: focus op vrachtvoertuigen

 21/01/2016  Claude Yvens  Expertise Center, Service
Hamse Sleepdienst: focus op vrachtvoertuigen

“Een gevarieerd wagenpark en een bliksemsnelle reactietijd garanderen de klanten een maximale flexibiliteit, zodat we elke vraag efficiënt kunnen beantwoorden.” Dat zegt Michel Lemmens van de Hamse Sleepdienst, die actief is in heel Europa.

Grootvader Lucien Lemmens startte destijds bij zijn garage in Ham met een takeldienst. In 2001 verhuisde de zaak naar de huidige vestiging in Tessenderlo. Willy Lemmens is nu zaakvoerder, sinds 2004 samen met zijn zoon Michel en zijn dochter Kathleen. Hamse Sleepdienst focust sinds 2001 bewust op vrachtvoertuigen. Vooral de variatie van die opdrachten vormt een grote uitdaging.

Heel Europa

“Onze grote troef, maximale flexibiliteit, is gebaseerd op twee sterke elementen: de 24/7-service en ons gevarieerde wagenpark. De klok rond zit hier bij de telefoon een van onze deskundigen klaar. Met hun ervaring kunnen zij de aard van de opdracht nauwkeurig inschatten om zo meteen de gepaste voertuigen ter plaatse te sturen. Binnen het halfuur is een chauffeur de baan op.”

Het wagenpark telt naast de klassieke lepel- en servicewagens enkele bijzondere exemplaren. Voor tussenkomsten bij gekantelde voertuigen beschikt Hamse Sleepdienst over twee voertuigen met kraan: een 125 t/m en een 180 t/m. “Jongste aanwinst voor ons wagenpark is een dieplader, onder meer bestemd voor het vervoer van elektrische voertuigen, waarvoor slepen taboe is. Met een laadhoogte van 30 cm vanaf de grond, een platform van 16,5 meter lang en een laadvermogen van 33 ton is de dieplader geschikt voor het vervoer van elke vrachtwagen, elke (trolley)bus, trailer, noem maar op.” Hiervoor beschikt Hamse Sleepdienst over de nodige vergunningen in heel Europa.

Onder water

Als gespecialiseerd bedrijf heeft Hamse Sleepdienst zelfs al opdrachten… onder water uitgevoerd. Michel Lemmens: “Onze hulp werd ingeroepen voor een gezonken jacht. Dankzij onze luchtkussens haalden we de boot langzaam weer boven water. Met behulp van die luchtkussens zetten wij koelwagens, tankwagens, containers, enzovoort mét goederen weer netjes op de wielen. Vracht gered, wat voor de klant een flinke slok op een borrel scheelt.”

Sinds 2008 is ook het zusterbedrijf Road Service Assistance (RSA) actief. “Daarmee verzorgen we in heel Europa lokale depannages, op basis van overeenkomsten met (inter)nationale partners. RSA biedt de klanten heel wat voordelen. Een telefoontje naar hier volstaat voor actie. Dankzij het werk met 15 tolken bestaat er geen taalbarrière. Eenvoud in facturatie ook. We werken met vaste tarieven en de klant ontvangt van ons de factuur.”

Hamse Sleepdienst in cijfers

Aantal medewerkers: 12

Aantal chauffeurs: 9

Bedrijfsoppervlakte: 4 ha (omheind, met camerabewaking)

Samenstelling wagenpark: 4 lepelvoertuigen, 3 plateauwagens, 2 signalisatievoertuigen, 2 kraanwagens, 1 borstelwagen, 1 servicewagen met luchtkussens, 1 dieplader.

 www.hamsesleepdienst.be

 

Hamse Sleepdienst: focus sur les véhicules lourds

Hamse Sleepdienst: focus op vrachtvoertuigen

Luc Weyens

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!