Hamann investeert 12 miljoen EUR in nieuw overslagmagazijn

 29/04/2019  Claude Yvens  Contract Logistics
Hamann investeert 12 miljoen EUR in nieuw overslagmagazijn

In 2017 investeerde Hamann International Logistics 4 miljoen EUR in de bouw van bijkomende kantoorruimte en opslagcapaciteit, maar de firma uit Wetteren barst uit haar voegen en is gestart met de bouw van 7000 m2 extra overslagcapaciteit.

“Ondanks extra kantoor- en opslagruimte in Wetteren en Lokeren, voorzien wij capaciteitstekorten om de te verwachten groei op de beste manier op te vangen. Om hierop te anticiperen werd besloten uit te kijken naar een logistiek goed gelegen terrein, liefst in de buurt van onze bestaande infrastructuur in Wetteren. Ons oog is uiteindelijk gevallen op een ruim stuk grond in Industrieterrein Biezeweg, op zowat 2,5 kilometer afstand van onze bestaande infrastructuur”, aldus Wim Libaers, Managing Director bij Hamann.

Het terrein is een brownfield met een oppervlakte van 23.502 m², waarop een overslagmagazijn gebouwd zal worden van 7.000 m² met 51 laadkaaien, 800 m² kantoorruimte en voldoende parkeergelegenheid voor vracht- en personenwagens. Momenteel wordt het bestaande industriegebouw afgebroken en de grond bouwklaar gemaakt. Deze werkzaamheden zullen afgerond zijn eind volgende maand. “Wij kijken alvast uit naar voorjaar 2020, het moment dat we deze nieuwe vestiging in gebruik zullen nemen”, zegt Libaers. Het bestaande overslagmagazijn op Vantegem zal daarna getransformeerd worden tot extra opslagruimte.

Hamann International Logistics stelt 170 medewerkers te werk en haar omzet zal in 2019 wellicht de kaap van 85 miljoen euro overschrijden.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!