H.Essers: “Tevreden met beslissing Vlaamse Regering maar willen natuurverenigingen beter betrekken”

 20/02/2016  Yannick Haesevoets  News Transport
H.Essers: “Tevreden met beslissing Vlaamse Regering maar willen natuurverenigingen beter betrekken”

H.Essers zit is het oog van de storm. Met de beslissing van de Vlaamse regering zet H.Essers een belangrijke stap in het uitbreidingsdossier van de vestiging in Genk. Maar daar kwam intussen wel veel kritiek op. “Wij willen ons inzetten om het vertrouwen te herstellen”, luidt het bij H.Essers.

“We zijn tevreden met beslissing van de Vlaamse regering. We wisten dat het een goed dossier was maar we geven toe dat er de voorbije maanden niet transparant genoeg gecommuniceerd werd en daar hebben wij uit geleerd,”aldus CEO Gert Bervoets.

Om de opvolging van de milderende maatregelen zo transparant mogelijk te maken ondersteunt H.Essers het idee van de stad zoals gecommuniceerd door burgemeester Wim Dries om via een neutrale monitorgroep, waarvoor ook de natuurverenigingen uitgenodigd zijn, de realisaties te laten opvolgen. “Wij zullen hier de volle medewerking aan verlenen en wij hopen dat de natuurverenigingen dit ook doen. Wij willen ons alvast inzetten om het vertrouwen te herstellen.” zegt Gert Bervoets.

Infomoment voor de buurt
Er komt de komende weken ook een breed infomoment voor de buurt, de natuurverenigingen en de medewerkers waar H.Essers de verschillende milderende maatregelen uitvoerig toelicht en alle plannen toont. Iedereen kan daar zijn vragen stellen. “Wij willen de kritische vragen niet uit de weg gaan. Wij verwachten geen applaus voor de uitbreiding, maar wij willen wel aantonen dat we onze verantwoordelijkheid nemen voor de realisatie van alle milderende maatregelen,”stelt Gert Bervoets.

Volle medewerking
“Wij beseffen dat de indruk is gewekt dat meer arbeidsplaatsen bij H.Essers automatisch ten koste gaan van natuur. Dat is niet zo. Wij hopen dat door de realisatie van de vele milderende maatregelen en onze volle medewerking aan de monitoringscommissie we duidelijk kunnen maken dat wij ook hier onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen”.