H. Essers stelt nieuw verkeersveiligheidsplan voor

 25/11/2014  Yannick Haesevoets  News Transport
H. Essers stelt nieuw verkeersveiligheidsplan voor

VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) startte vorig jaar met de steun van Ethias een project dat bedrijven stap voor stap coacht bij het uitbouwen van een verkeersveiligheidsbeleid op maat van de onderneming. Logistiek dienstverlener H.Essers ging als een van de eersten in op het aanbod en stelde vandaag een aantal concrete realisaties voor.

Voor een logistiek dienstverlener als H.Essers, die met 1250 trucks jaarlijks 120 miljoen kilometer aflegt, is verkeersveiligheid één van de topprioriteiten. Die actieve deelname aan het verkeer, niet alleen van de beroepschauffeurs maar ook van de medewerkers die met de wagen naar het werk komen, was voor H.Essers de drijfveer om een globaal verkeersveiligheidsplan uit te werken.

In dit kader tekende H.Essers vorig jaar in op het coachingstraject rond verkeersveiligheid dat de VSV met de steun van Ethias organiseert. De toolbox die de VSV aanreikte, zorgde ervoor dat H.Essers de verschillende bestaande initiatieven rond verkeersveiligheid overzichtelijk in kaart kon brengen en dat er een betere opvolging van de verbeterpunten georganiseerd kon worden. Zo maken initiatieven als de snelheidsbeperking van 29 km per uur op alle sites, snelheidsmetingen op het terrein d.m.v. smileycars, ongevalsgesprekken, eco-monitoring, aandacht voor de uitrusting van de voertuigen, spiegelafstelplaatsen, e.a. voortaan deel uit van het globale H.Essers veiligheidsbeleid.

Vandaag heeft het bedrijf de eerste auditronde in het behalen van het ISO 39001-certificaat voor verkeersveiligheidsbeheer binnen de bedrijfswereld achter de rug. Over enkele weken hoopt het bedrijf ook de tweede ronde succesvol te doorlopen en als eerste logistiek bedrijf in België het certificaat te behalen.