H.Essers participeert in Hospital Logistics

 21/07/2016  TransportMedia  News Transport, Economie
H.Essers participeert in Hospital Logistics

Aangezien ze ervan uitgaat dat er toekomst in de zorglogistiek zit, heeft de groep H. Essers een participatie in Hospital Logsitics genomen. Ook het UZ Leuven, Belgiës belangrijkste universitair ziekenhuis, participeert.

Bij deze joint venture neemt H. Essers een participatie van 51%, het UZ Leuven van 49%. H. Essers integreert ook al zijn bestaande ‘healthcare’-activiteiten in de joint venture.

Hospital Logistics (Aarschot) heeft een vestiging in België en vier distributiecentra in Nederland. Het bedrijf heeft een stevige reputatie opgebouwd in de logistiek voor ziekenhuizen, thuiszorgcentra en rusthuizen. Met een personeelsbestand van 220 mensen, een opslagoppervlakte van 28.000 m2 en een wagenpark van 26 voertuigen legt het bedrijf een omzetcijfer van 129 miljoen euro voor.

Essers van zijn kant, is al lang actief in de zorgsector. Het bedrijf is partner van een aantal ziekenhuizen en klanten in de medische sector (zoals het Vlaamse Rode Kruis). Ook investeert het in innovatieve concepten als ‘Unidosering van Geneesmiddelen’ en dit in samenwerking met Ethilog. Bovendien is H. Essers partner van verschillende projecten die met de gezondheidssector verband houden.

Met deze operatie wil H. Essers het strategische segment Healthcare verder ontwikkelen.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!