H. Essers neemt 51 % van Hospital Logistics over

 20/07/2016  Claude Yvens  News Transport
H. Essers neemt 51 % van Hospital Logistics over

H.Essers heeft een meerderheidsparticipatie genomen in Hospital Logistics. Bovendien brengt H.Essers al haar bestaande healthcare activiteiten onder in de joint venture met UZ Leuven.

Hospital Logistics was een joint venture tussen de holding Bomafin (51 %) en UZ Leuven (49 %). Enige tijd geleden had Bomafin zijn aandelen verkocht aan UZ Leuven, en H. Essers heeft dus deze 51%  overgenomen van UZ Leuven.

Het bedrijf, met hoofdkwartier in Aarschot, heeft een vestiging in België en 4 distributiecentra in Nederland. Het heeft een omzet van 129 miljoen euro en telt 220 medewerkers (waarvan 73 in België). Hospital Logistics beschikt momenteel over een totale magazijnoppervlakte van 28.000 m², inclusief 2.400 m² cleanrooms en GDP-ruimte in de Nederlandse vestigingen, een fleet van 26 voertuigen, en 4.200 specifieke rolcontainers.

Met deze participatie wil H.Essers  haar strategisch segment Healthcare verder uitbreiden en zich nog meer profileren als de specialist inzake zorg- en hospitaallogistiek, waar de Genkse groep zich zich reeds ruime tijd beweegt. Naast een aantal ziekenhuisklanten en klanten uit de medische sector (zoals Rode Kruis Vlaanderen), investeert de logistiek dienstlener in vernieuwende zorgconcepten zoals ‘Unidosering van Geneesmiddelen’ met vaste partner Ethilog. Daarnaast is H.Essers vaak strategische partner in innovatieve gezondheidsprojecten zoals MHuDA (hergebruik van medische hulpmiddelen), de proeftuin Careville Limburg (gericht op de bevordering van thuiszorg) en het recentelijk met een Agoria e-Health Award bekroonde HIPS-project over de optimalisatie van patiënten-, materiaal-, en informatiestromen in ziekenhuizen.

De overige aandelen van Hospital Logistics blijven in de handen van UZ Leuven, het belangrijkste academisch ziekenhuis van België.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!