H.Essers en Godiva vieren 20 jaar samenwerking

 10/09/2018  Philippe Van Dooren  News Logistics, Contract Logistics
H.Essers en Godiva vieren 20 jaar samenwerking

Exact twintig jaar geleden opende Hessenatie Logistics in Kampenhout – tussen Leuven en Mechelen – een kleine verpakkingsinstallatie voor Godiva. In 2011 is het logistieke bedrijf door H.Essers overgenomen en is sindsdien de samenwerking met de Belgische chocolatier fors uitgebreid. Dat werd afgelopen vrijdag gevierd.

Per dag worden er maar liefst 25.000 geschenkdozen met pralines, ‘pearls’ en andere lekkernijen verpakt, gelabeld en naar ruim 100 landen wereldwijd uitgevoerd. Dankzij een investering van 1,6 miljoen in IT-systemen door Essers is deze logistieke operatie nu volledig geïntegreerd in het productieproces.

Godiva is de grootste klant van het logistiek centrum van 19.000 m² van H.Essers in Kampenhout. De activiteiten gebeuren op een oppervlakte van 12.000 m², waarvan 4.000 m² voor de co-packing. Andere grote klanten zijn Crestron (controle- en automatiseringssystemen) en Panasonic (batterijen).

Door plaatsgebrek in de fabriek in Brussel hevelde Godiva de logistiek en de verpakking van zijn producten in toenemende mate over naar Kampenhout. H.Essers ontvangt ze nu in bulk en een 120-tal medewerkers van het maatwerkbedrijf Entiris doen ze in geschenkdozen. Met een nieuw WMS, dat de Limburgse groep intern liet ontwikkelen, kunnen de productie, de logistiek, de verpakking en het klaarzetten voor de uitvoer nog beter op elkaar afgestemd worden. Dat WMS werkt geïntegreerd met het ERP-systeem van de chocolatier.

Het WMS stuurt ook de etikettering aan: de labels worden automatisch geproduceerd in functie van de specifieke eisen van het land van bestemming. Volgens Clyde Morgan, de CEO van Godiva, liet dit toe om ‘late differenciation’ in te voeren en kan de chocolatier sneller inspelen op de vraag in de verschillende landen.  Hij loofde tijdens zijn gelegenheidsspeech de samenwerking met H.Essers en Entiris. “It’s a one in a million partnership’,” zei hij.

 

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!