Transportmanagement.be

H.Essers: doeltreffende veiligheidspolitiek dankzij de steun van VSV

 25/11/2014  Claude Yvens  Economie, Economie
H.Essers: doeltreffende veiligheidspolitiek dankzij de steun van VSV

De VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) heeft een coachingproject voor bedrijven opgestart. Het wil hen hiermee helpen bij het definiëren en installeren van een veiligheidspolitiek die op maat gemaakt is en doeltreffend is.
 
Eén van de eerste bedrijven die aanvaard werd om aan dit project deel te nemen, is H.Essers. De vervoerder, die 1.250 trucks en 4.000 medewerkers telt, beschouwde veiligheid altijd al als één van zijn voornaamste prioriteiten. De samenwerking met de VSV biedt hem echter de kans om zijn huidige initiatieven beter te definiëren, ze uit te breiden en ze ook beter te organiseren door voor een betere opvolging te zorgen.
 
Onder de belangrijke maatregelen, vermelden we:
 
• een snelheidsbegrenzing tot 29 km/u op alle sites van H.Essers
• de organisatie van gesprekken met de chauffeurs na een ongeval
• ecodriving opleidingen
• het meten van het weggedrag van een chauffeur
• een efficiënt onderhoud van de uitrusting van de voertuigen (H.Essers sensibiliseert ook zijn werknemers om zorg te dragen voor het materieel)
• de inrichting van een installatie voor het regelen van de buitenspiegels
• een halve dag opleiding om een nieuw voertuig onder de knie kunnen krijgen (opleiding gegeven door MAN, de partner van H.Essers) aangeboden aan iedere chauffeur
 
“De coaching van VSV is een echte steun. Het geeft ons vandaag de kracht om onze veiligheidspolitiek te officialiseren”, verklaart Pascal Vranken, COO van H.Essers. “De volgende stap is het behalen van het ISO 39001 certificaat. Ons bedrijf heeft al met succes een eerste audit doorstaan. De tweede zal binnen enkele weken plaatsvinden. H.Essers zal op die manier het eerste logistieke bedrijf in België worden dat dit certificaat behaalt”, aldus nog Vranken.

De VSV heeft het coachingproject rond verkeersveiligheid vorig jaar opgestart. Momenteel heeft men met H.Essers, Boortmalt, Entiris, IMB, Monsanto en Scania Parts Logistics al 6 bedrijven bijgestaan. Dit project wordt ondersteund door Ethias.

Tagged With: essersvsv