Groupe Pierre neemt Ajimex over

 20/02/2019  Claude Yvens  Economie
Groupe Pierre neemt Ajimex over

Groupe Pierre, een transporteur en logistieker uit Grez-Doiceau, laat weten het bedrijf Ajimex met exploitatiezetel in Nossegem te hebben overgenomen. Ajimex heeft een wagenpark van 26 voertuigen.

Het bedrijf is gespecialiseerd in spoed- en temperatuurgecontroleerd transport van gezondheidsproducten en producten voor de farmaceutische industrie. In het boekjaar 2017 waren er zo’n 25 mensen aan het werk. “De aankoop komt er in het kader van een specifieke strategie om onze transportdiensten uit te breiden. Groupe Pierre kan zo een hogere plaats innemen in de farmaceutische sector, maar het kan ook een nieuwe nichemarkt aanboren waar tot nu toe enkel Ajimex zich mee bezig hield: het vervoer van kleine pakjes en spoedtransport. Ajimex blijft in wezen intact en we blijven de huidige activiteiten van het bedrijf verderzetten. Van zodra de transitie met Thierry Arbalestrie is geregeld, ga ik het beheer van de activiteiten overnemen”, vertelt Gérard Mourlon, Managing Director van Groupe Pierre.

Met deze aankoop overschrijdt het personeelsbestand van Groupe Pierre de kaap van 130 personen en zijn vloot telt nu meer dan 100 voertuigen. Daarnaast bezit Groupe Pierre ruim 30.000 m2 opslagruimte in Grez-Doiceau en Eigenbrakel. Die wordt voornamelijk gebruikt voor de logistiek voor de Farmaceutische / Health Care-sector.

De toenadering tussen beide bedrijven werd mogelijk gemaakt door de tussenkomst van het bedrijf Intraco Consulting.

 

Lees alles over Intraco Consulting in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!