Group Joosen zoekt meer verladers voor nachtleveringen

 17/10/2017  Claude Yvens  Economie
Group Joosen zoekt meer verladers voor nachtleveringen

Op de beurs Transport & Logistics promoot Group Joosen zijn nachtshuttles en -leveringen. Nu al rijden er 15 dedicated nachtchauffeurs bij de Antwerpse transporteur.

De Joosen Container Hub (het een uitwisselingsdepot voor containers dat Group Joosen in 2011 opende) draait de klok rond, zeven dagen op zeven. “Dit biedt ons niet enkel de mogelijkheid om onze transporten beter te plannen in functie van de verkeersdrukte in en rond de haven van Antwerpen, maar blijkt ook bijzonder aantrekkelijk voor verladers”, aldus CEO Kurt Joosen.

Group Joosen haalt de containers in de loop van de dag op en stockeert deze voor korte tijd in de Joosen Container Hub om ze vervolgens ’s nachts af te leveren op het gewenste uur en de gewenste losplaats. Omgekeerd  kunnen de exportcontainers in de loop van de dag bij de verlader opgehaald worden om via een korte tussenstop in het depot, ’s nachts of tijdens de daguren af te leveren op te terminal, voor de closing date van het schip.

“Wij hopen dat verladers van deze ruimere openingstijden en diensten willen gebruikmaken en op die manier samen met ons de verkeerdrukte vermijden. Het is voor alle partijen een win-winverhaal: de klant is zeker van zijn aan- en aflevering, wij kunnen onze resources optimaal inzetten en de mobiliteitsdruk in en rond Antwerpen mee helpen verlichten”, zegt Joosen.

 

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!