Group Joosen maakt van alle hout pijlen

 23/09/2015  Claude Yvens  Economie
Group Joosen maakt van alle hout pijlen

Group Joosen kondigt in het kader van het salon Transport & Logistics Antwerpen twee belangrijke investeringen aan: een uitbreiding van zijn site in de haven van Antwerpen en de aankoop van nieuwe wegcombinaties, die de ontwikkeling van de bulkvervoertak van het bedrijf bevestigt.

Group Joosen beschikt momenteel over een concessie van 35 hectare in de Ordamstraat in hartje Antwerpse haven. Deze concessie wordt al sinds 2011 gebruikt als containerdepot en als parking. Vanaf 1 december wordt de concessie met 30 bijkomende hectare uitgebreid. Die omgetoverd worden tot een beveiligde parking voor trucks. De Joosen Truck Parking zal in de haven plaats bieden aan 100 truckcombinaties en zal heel wat chauffeurs de kans bieden hun lege kilometers in de haven te vermijden. Dit zal uiteraard eveneens bijdragen tot het verminderen van de congestie op de wegen. De chauffeurs zullen er trouwens ook een container of oplegger kunnen achterlaten, zodat ze een andere opdracht in de haven kunnen uitvoeren en hun materieel dan achteraf gewoon opnieuw komen ophalen.
GROUP JOOSEN BREIDT UIT IN ANTWERPEN
De aankoop van 101 nieuwe wegcombinaties vloeit dan weer voort uit de geslaagde diversificatie in de richting van het bulkvervoer met containers en de eindlevering bij hun eindgebruiker. Group Joosen breidt zijn wagenpark daarvoor uit met 10 DAF CF trekkers en 10 containerchassis met kipysteem van Van Hool. Het bedrijf stelt momenteel 120 personen tewerk en heeft een vloot van 100 trekkers en 300 opleggers, die samen goed zijn voor 200 tracties per dag.
TRANSPORT JOOSEN2

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!