Group-GTS, Best Sprinter Service en Van Hove Garages triomferen op de Best of TRANSPORT 2016

 24/06/2016  Yannick Haesevoets  News Transport
Group-GTS, Best Sprinter Service en Van Hove Garages triomferen op de Best of TRANSPORT 2016

Gisteren organiseerde TRANSPORTMEDIA haar traditionele evenement Best of TRANSPORT. Met die prijsuitreiking wil de uitgeverij en tv-producent de Belgische transportsector op een positieve manier bij het grote publiek onder de aandacht brengen. Tijdens die ceremonie ging Group-GTS (Tessenderlo) met de Safety Award aan de haal voor zijn bijdrage aan de veiligheid op de weg. De trofee voor Best Innovation prijkt inmiddels trots in de kantoren van Best Sprinter Service in Herent. Een derde belangrijke onderscheiding werd aan een concessiehouder uitgereikt. Deze ging naar Van Hove Garages (Renault Trucks) die zich nu een jaar lange de Super Best Dealer mag noemen.

Meer dan 400 mensen waren op uitnodiging van TRANSPORTMEDIA in het Waerboomhof in Groot-Bijgaarden samengekomen om de laureaten van Best of TRANSPORT te vieren. Traditiegetrouw had automobielfederatie FEBIAC de eer om de debatten te openen met de uitreiking van de Best Selling Awards voor de best verkochte bedrijfsvoertuigen van het voorbije jaar. Zo werd Renault bedacht met de Best Selling Van (bedrijfsvoertuigen van 3,5 ton), terwijl de prijs voor Best Selling Light Truck (bedrijfsvoertuigen van 3,5 tot 16 ton) naar Iveco ging. DAF Trucks heeft dan weer de meeste wegtrekkers verkocht en lijfde zo de prijs voor Best Selling Tractor in, terwijl Volvo Trucks met de Best Selling Truck (meer dan 16 ton) naar huis ging. De award voor ‘Best Selling Trailer’ tot slot, ging ook dit jaar naar Van Hool.

TheTruckCompany wint de Best Reseller Award

Daarna was het tijd voor de uitreiking van de Best Dealers. Naast de gespecialiseerde vrachtwagendealers was er ook dit jaar weer extra aandacht voor het tweedehandsnetwerk. TheTruckCompany (Hooglede) onderscheidde zich in de categorie Best Reseller. TheTruckCompany ging van 340 verkochte voertuigen per jaar in 2012 naar meer dan 2000 voertuigen vandaag en hoort intussen bij de grote tenoren van de Europese tweedehandsmarkt. Het bedrijf slaagde hier onder andere in dankzij een transparant opwaarderingsbeleid van de voertuigen en door het nemen van snelle beslissingen.

Nadat de namen van de meest verdienstelijke concessiehouders van alle truck-merken(*) waren bekendgemaakt, was het tijd om ook de ‘Super Best Dealer’ aan te kondigen. Een jury van vertegenwoordigers van de invoerders besliste in het voordeel van Van Hove Garages, concessiehouder van Renault Trucks.

Als apotheose werden de transportbedrijven in de bloemetjes gezet. De prijs voor Best Innovation ging naar Best Sprinter Service dat verschillende transporteurs via een vernieuwend platform de mogelijkheid biedt om op een eenvoudige en efficiënte manier samen te werken en zo verschillende transportopdrachten uit te voeren. Dankzij dit systeem ontvangen klanten hun bestelling sneller en kunnen de chauffeurs hun dagtaken beter indelen.

En last but not least, de laatste prijs van de avond, de Safety Award 2016… ging naar Group-GTS voor zijn algemene veiligheidsbeleid. De doorlopende opleiding van de chauffeurs, het preventiebeleid, verschillende beschikkingen (zoals een slaapruimte bij problemen op de weg) die aansturen op veilig gedrag, de opvolging van de evolutie van de ongevallen… zijn bedrijfscultuur is helemaal op veiligheid gericht.

(*) De laureaten van Best Dealer 2016 zijn Garage Peeters (DAF Trucks), Maenhout Automotive (Iveco), GRD Diependaele (MAN Truck & Bus), Van Hove Garages (Renault Trucks), Scania Ninova ent Paesen Trucks (Volvo Trucks).

BOT_2016_footer

Lees alles over Continental in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!