Grote belangstelling voor elektrische Renault Trucks Master op salon

 22/01/2019  Erik Roosens  Van
Grote belangstelling voor elektrische Renault Trucks Master op salon

Renault Trucks stelt op het autosalon zijn elektrische Master voor en die kon tijdens de eerste drie dagen op veel belangstelling rekenen. “Vooral met de nocturne op maandag kregen we heel wat geïnteresseerde potentiële klanten over de vloer”, zegt Sales Director Robin Van Droogenbroeck.

Een constructeur als Renault Trucks heeft natuurlijk liever een salon waarop het ook zijn vrachtwagens kan tonen. “Toch is het goed dat we voor het grote publiek hier ook eens onze bestelwagens kunnen voorstellen”, zegt Van Droogenbroeck. “Onze troef is dan ook dat we die via een vrachtwagendealer kunnen aanbieden met de service die daarbij hoort.”

“We krijgen op de stand heel veel vragen over de elektrische Master. De mensen willen weten waar en hoe ze dat voertuig kunnen opladen en hoe het zit met het rijbereik. Er is veel interesse van steden en gemeenten, logisch want die hebben vaak voldoende aan voertuigen met een beperkte actieradius. Net als koeriers die in steden leveren en vaak moeten stoppen en vertrekken.”

De Renault Master ZE kan nu al worden besteld. “We leveren hem met een volledig onderhoudscontract van 5 jaar inclusief onderhoud en herstellingen, ook voor de batterij”, zegt Van Droogenbroeck. “Eind dit jaar zal ook onze volledig elektrisch aangedreven vrachtwagen – Renault Trucks D – te verkrijgen zijn. We mikken vooral op de uitvoering als vuilniswagen. Met de stop-and-go die zo’n voertuig doet is het maximale koppel dat al van bij de eerste meters beschikbaar is een enorme troef, net als de nuluitstoot.”

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!