Grootste DFDS-schepen voor lijn Gent-Göteborg

 24/05/2012  Yannick Haesevoets  Contract Logistics
Grootste DFDS-schepen voor lijn Gent-Göteborg

Vanaf 4 juni zet het Deense scheepvaartbedrijf DFDS zijn drie grootste schepen in voor het vervoer van rollend materieel tussen de havens van Gent en Göteborg.

In november 2011 startte het Deense scheepvaartbedrijf DFDS Seaways met bijzondere testen in de haven van Gent. Omwille van het groeiende verkeer van en naar België onderzocht het of grotere schepen geschikt zijn voor de Belgische wateren. Vanaf 4 juni 2012 krijgt dit succesvolle resultaat een verlengstuk. Vanaf dan gaat DFDS SEAWAYS over tot het inzetten van haar drie grootste schepen op de route tussen Gent en Göteborg. DFDS speelt hiermee in op de positieve ontwikkelingen op deze route, onder meer door stijgende volumes voor Volvo. Zweden was in 2011 bovendien de belangrijkste handelspartner voor de Gentse haven dankzij het ro/ro-verkeer.

306 trailers per schip

De drie grootste vrachtschepen FICARIA SEAWAYS, TOR FREESIA en TOR BEGONIA hebben ieder ruimte voor 306 trailers. Dit is goed voor 25% meer capaciteit dan de huidige schepen kunnen bieden. Het aantal afvaarten gaat van zes naar vijf per week.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!