Groep Joosen wil in Antwerpen uitbreiden

 07/01/2019  Claude Yvens  Economie
Groep Joosen wil in Antwerpen uitbreiden

De installaties van Transport Joosen in de haven van Antwerpen barsten uit hun voegen. Daarom wordt er onderhandeld om een tweede havenconcessie over te nemen. Intussen blijft de vloot groeien…

Vandaag beschikt Transport Joosen over 82.000 m² terreinen aan de Ordamstraat, op de rechteroever van de Antwerpse haven. Op die site vindt men de kantoren, een overslaghub van 35.000 m² voor lege en volle containers, 20.000 m² parking (ook voor derden), 4.000 m² voor buitenlogistiek, zoals tijdelijke opslag van staalproducten, en een klein crossdock-gebouw van 1.500 m². “Onze installaties barsten uit hun voegen. Daarom zijn besprekingen bezig voor een tweede terrein, niet ver van de Ordamstraat. We hopen begin 2019 de knoop te kunnen doorhakken, zodat we in de loop van het derde kwartaal de activiteiten kunnen herschikken over beide concessies”, zegt zaakvoerder Kurt Joosen.

Verder kent de Transporteur van het Jaar 2018 een positieve flow. Transport Joosen heeft zopas 30 nieuwe DAF en Volvo trekkers in ontvangst genomen, waarvan een twintigtal dient om de vloot uit te breiden. “Ondanks het chauffeurstekort is de instroom van nieuwe chauffeurs voor ons niet echt een probleem. Enerzijds bieden we aantrekkelijk werk– met een keuze tussen nachtwerk, dagwerk en vroege/late – en anderzijds werven we ook niet-Belgen aan. Zij vertegenwoordigen vandaag ongeveer 60% van ons rijdend personeel, en de meeste van hen leven met hun familie in Antwerpen. Zij bouwen hier een nieuw leven op. En zij hebben wel allemaal een Belgisch arbeidscontract. Van detachering is er dus helemaal geen sprake”, zegt Kurt Joosen.

 

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!