Gregory Olszewski, directeur Matexpo : “We knopen aan met het succes er van twee jaar geleden”

 01/09/2015  Claude Yvens  Economie
Gregory Olszewski, directeur Matexpo : “We knopen aan met het succes er van twee jaar geleden”

TB: Matexpo kondigt zich aan als nog succesvoller dan de voorgaande editie. Hoeveel exposanten worden er verwacht?

Gregory Olszewski: We hebben dit jaar 351 exposanten, waarvan 283 uit België. Nederland komt op de tweede plaats met 47 en dan volgen Duitsland, Frankrijk en Italië. Totaal bieden we 170.000 m2 aan plaatsruimte, waarvan er 78.000 m2 effectief worden ingenomen door de exposanten. Samen vertegenwoordigen die meer dan 1500 merken.

TB: De organisatie heeft er ook alles aan gedaan om de parkeerproblemen op te lossen.

GO: Bezoekerscomfort staat voor ons voorop. Wij hebben een nieuwe uitwijkparking (EVOLIS) ingericht, waar 3.000 plaatsen ter beschikking zijn! Bezoekers kunnen er in een Aangename tent op de shuttles wachten. De frequentie van de bussen is aanzienlijk verhoogd en er zijn nu slechts twee haltepunten in plaats van negen. Een en ander moet een oplossing bieden voor de verkeersknoop rondom Xpo.

Voor het comfort van de bezoekers is er tevens een kinderopvang voorzien.

TB: Er komt ook opnieuw een demozone!

GO: De focus ligt op beleving. De demozone is nu ingericht met individuele kavels voor de exposanten in plaats van een centraal plein. 15 exposanten nemen hieraan deel en bieden nu doorlopend demonstraties. Op het vrachtwagenparcours mogen we dit jaar zeven merken ontvangen!

TB: Traditioneel worden er tijdens Matexpo seminaries gehouden. Hoe ziet het er dit jaar uit?

GO: Natuurlijk bieden we weer een keur aan interessante seminaries, onder meer de Dag van de Wegenbouw, een seminarie van de Confederatie Bouw, eentje omtrent Alternatieve financiering van infrastructuurwerken, GPS sturing (VCB), Slooptraceringssysteem (in samenwerking met CASO), La Voirie: Evaluation des budgets nécessaires pour un bon entretien des route(CCW), Wat hangt de recycleurs van bouw-en sloopafval nog boven het hoofd, Grondwijzer 20 jaar Bodemdecreet, Aannemer op de openbare weg, Check in @ Work en samen met Febetra: de kilometerheffing

TB: De toekomst van de bouw (en transport) hangt tevens af van de interesse van jongeren. Zijn er op dat vlak initiatieven?

GO: We hebben opnieuw een samenwerking met de VDAB. Dat behelst onder meer een behendigheidswedstrijd voor studenten op de stand met een minigraver. We hebben bovendien een zeer belangrijk matchmaking event via de werkgevers en screening in werkwinkels.

Studenten en scholen zijn van harte welkom.