Gratis transport- en logistieke expertise beschikbaar bij de Haven van Brussel

 13/12/2018  Redactie  Multimodaal, Advertorial
Gratis transport- en logistieke expertise beschikbaar bij de Haven van Brussel

Sinds 2007 biedt de Haven van Brussel, via een logistiek – en transportdeskundige adviezen en aanbevelingen aan aan de havenbedrijven. Alle Brusselse bedrijven die hun transportstromen willen optimaliseren, kunnen gratis gebruik maken van deze dienst.

De deskundige staat in voor de voortdurende analyse van de logistieke markt en de structuur van transportkosten. Door interesse te tonen voor de logistieke stromen van specifieke bedrijven, beoordeelt ze de mogelijkheden om een modal shift te realiseren van het goederentransport naar de waterweg en het spoor. Ook kan er gebruik gemaakt worden van de containerterminal van de Haven. De bedoeling is om de binnenkomende en buitengaande goederenstromen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest te optimaliseren.

De logistiek – en transportdeskundige van de Haven van Brussel, die samenwerkt met Brussel Mobiliteit, besteedt ook specifiek aandacht aan de logistiek van bouwwerven in Brussel. Vorig jaar werd er een pilootproject opgezet met het bedrijf Knauf, handelaar in bouwmaterialen. De bouwmaterialensector vertegenwoordigt jaarlijks meer dan 50% van de trafieken over de waterweg in het Gewest. Knauf koos voor waterwegtransport voor de bevoorrading van zijn werven in Brussel, zoals de ‘Canal Wharf’, die gelegen is langs het kanaal. De materialen werden per boot aangeleverd op paletten die rechtstreeks gelost werden op de Akenkaai, ter hoogte van de werf. Dat zorgde voor een grote daling van het aantal vrachtwagens in de hoofdstad voor deze werf (een bootlading paletten vervangt ong. 35 vrachtwagens). Bovendien werden ook enkele honderden ton CO2in de atmosfeer bespaard.

Zo promoot de Haven een duurzame en multimodale logistiek bij alle bedrijven die gevestigd zijn op het havendomein en elders in Brussel.

Meer informatie op port.brussels.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!