Goodyear lanceert nieuwe Fuelmax banden

 21/09/2018  Claude Yvens  Andere leveranciers
Goodyear lanceert nieuwe Fuelmax banden

In Hannover lanceert Goodyear de tweede generatie van de Fuelmax bandengamma. Fuelmax Performance zouden nog meet brandstofefficiënt zijn.

Deze nieuwe banden hebben een loopvlak in zuiver silica. Volgens Goodyear is dat een sleutelelement voor een laag brandstofverbruik en veel grip op een nat wegdek. Het nieuwe profielontwerp moet ook meer gelijkmatige slijtage en hogere kilometerstanden garanderen dan bij de eerste generatie Fuelmax-banden. Fuelmax Performance-banden halen een B-label voor grip op nat wegdek, een enkel golfje voor omgevingsgeluid en 3PMSF-winterprestaties en een A-label voor brandstofefficiëntie.

Het gamma bestaat uit twee Fuelmax S Performance-stuurbanden( 315/70R22.5 en 385/55R22.5) en een Fuelmax D Performance-rijband (315/70R22.5). Ze zijn allemaal uitgerust met een RFID-tag, waardoor de band eenvoudig kan worden geïdentificeerd met een extern toestel dat verbonden is met systemen voor bandenbeheer.

Goodyear stelt ook twee nieuwe Goodyear Proactive Solutions-apps voor mobiele telefoons voor: een voor fleetmanagers en een voor chauffeurs. Voor de fleetmanager betekent dit een overzicht over de hele vloot met rapporten voor elke band op elk voertuig. Voor chauffeurs geeft het een ‘live’ verslag van de banden onder hun voertuig. In beide gevallen worden dringende waarschuwingen doorgegeven als een potentieel probleem wordt ontdekt.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!