Goodman levert twee DCs aan Amazon

 07/10/2016  Claude Yvens  News Logistics, Contract Logistics, Real Estate, Handling

Vastgoedontwikkelaar Goodman Group zal een nieuw logistiek centrum van 107.000 m² in Amiens ontwikkelen voor Amazon. in Lauwin-Planque (eveneens in Hauts-de-Seine) zal een bestaande ruimte van 30.000 m² worden verhuurd.

Sinds 2006 leverde Goodman voor Amazon al meer dan een miljoen vierkante meter aan logistieke ruimte door heel Europa. Het nieuwe logistieke centrum in Amiens, tussen Lille en Parijs, voorziet 107.000 m² aan opslag- en kantoorruimte en wordt volledig uitgerust met LED-verlichting. De bouw start begin oktober waarbij Goodman streeft naar een BREEAM Very Good certificaat bij de voltooiing in september 2017.

“Goodman heeft opnieuw bewezen een sterke en betrouwbare vastgoedpartner te zijn. Bovendien is Goodman zowel creatief als proactief wanneer het aan onze behoeften tegemoet komt. Wij versterken ons logistieke netwerk in Frankrijk en verbeteren onze dienstverlening aan onze klanten,” aldus Nicholas Deeks, directeur EU Real Estate bij Amazon.

“Amazon is één van onze grootste klanten wereldwijd en we zijn erg trots dat we deze samenwerking, die al meer dan tien jaar aanhoudt, blijven uitbouwen,” aldus Philippe Arfi, Country Director voor Goodman in Frankrijk. “Deze bekendmaking is dan ook een mijlpaal in onze samenwerking met Amazon en bevestigt nogmaals onze positie als marktleider op het vlak van ontwikkeling van logistiek vastgoed voor de e-commerce sector.”

Eerder dit jaar heeft Amazon de huurcontracten verlengd voor logistieke centra in Saran en Montélimar in Frankrijk, alles samen goed voor 106.000 m². Beide centra zijn eigendom van het belangrijkste Europese investeringsvehikel van Goodman, Goodman European Partnership (GEP), waardoor deze rechtsreeks onder Goodmans eigen property services en asset management diensten vallen.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!