Goodman breidt Benelux portfolio uit met 158.000 m² logistieke ruimte

 04/03/2016  Yannick Haesevoets  Contract Logistics
Goodman breidt Benelux portfolio uit met 158.000 m² logistieke ruimte

De ontwikkelaar en beheerder van industrieel vastgoed Goodman Group  heeft huurovereenkomsten getekend voor bijna een miljoen m2 logistieke ruimte in continentaal Europa. In de Benelux gaat het over 158.000 m².

Dit succes komt voort uit de grote verhuuractiviteit binnen het bestaande portfolio van Goodman, waardoor de bezettingsgraad in België en Nederland 100 procent blijft. Daarnaast wil de Group zijn aanwezigheid in de twee belangrijkste Europese landen voor logistiek vastgoed verder uitbreiden.

Robuust portfolio in België
In de eerste helft van het boekjaar zag Goodman veel verhuuractiviteit binnen zijn vastgoedportfolio in de Benelux, van in totaal 96.000 m². In België realiseerde Goodman een belangrijke huurverlenging met Distrilog, een aanbieder van logistieke diensten aan derden, een faciliteit van 45.000 m² in Willebroek. Deze faciliteit wordt gemoderniseerd met LED- verlichting en bewegingssensoren om de operationele efficiëntie van het gebouw verder te verbeteren.

Daarnaast rondt Goodman momenteel één van de grootste ontwikkelingsprojecten in België af, een turnkey-vestiging van 52.000 m² voor Mobis, waarin eveneens LED-verlichting en bewegingssensoren zijn verwerkt. Goodman wil zijn portfolio ook uitbreiden via de actieve marketing van diverse grondbanken, zoals Puurs. Hier is in totaal 25.000 m² verhuurbare grond beschikbaar die kan worden opgedeeld in kleinere eenheden.

Wereldwijde trends en resultaten
In de eerste helft van FY2016 steeg de Group’s totale activa onder beheer tot €22.4 miljard, een stijging van 10 procent in vergelijking met FY2015. De Group had 72 nieuwe ontwikkelingsprojecten in behandeling in 11 landen wereldwijd. De bezettingsgraad van de panden in de kernportefeuille werd gehandhaafd op 96 procent.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!