Goodman bouwt groot distributiecentrum voor Stanley Black & Decker in Tessenderlo

 21/11/2011  Claude Yvens  News Logistics

De Goodman Group kondigt aan dat het bedrijf een sleutel-op-de-deurvestiging van 64,462 m² ontwikkelt voor Stanley Black & Decker in Tessenderlo, in de provincie Limburg. Naar verluidt wordt het het grootste logistieke centrum dat de voorbije drie jaar in België is gebouwd.
“Stanley Black & Deckers wil de drie bestaande magazijnen in Mechelen, Aarschot en Tongeren samenbrengen onder één dak om op die manier efficiënter te kunnen werken. Het is onze bedoeling dat de medewerkers uit die magazijnen allemaal naar Tessenderlo gaan, ook die van outsourcingpartner Ceva in Tongeren. De gesprekken met de vakbonden zijn aan de gang,” zegt Vicky Cosemans, communicatiemanager van Stanley Black & Decker Europe.
De vestiging in Tessenderlo zal functioneren als DC van de productgroepen Construction & Do-it-yourself voor de Noord-Europese regio (Scandinavië, Benelux, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en een deel van Frankrijk).
De vestiging zal 61.486 m² aan magazijnruimte omvatten, 2.398 m² aan kantoren en sociale ruimte en 578 m² aan technische ruimte. De bouw ging van start in november en het gebouw wordt in fases opgeleverd. De eerste helft van het magazijn en de volledige kantoorruimte worden in april 2012 opgeleverd, terwijl de overblijvende magazijnruimte tegen eind november 2012 klaar moet zijn.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!