Gondrand niet betrokken bij de aankoop van zijn voormalige Zwitserse partner

 15/02/2018  Claude Yvens  Economie
Gondrand niet betrokken bij de aankoop van zijn voormalige Zwitserse partner

Enkele weken geleden kondigde de Deense groep NTG (Nordic Transport Group) de overname aan van de ‘Zwitserse groep Gondrand’. Gondrand Group France, waar ook de Belgische Gondrand-activiteiten onder vallen, benadrukt dat het niets met die operatie te maken heeft.

“Als gevolg van meningsverschillen tussen aandeelhouders heeft Gondrand Swiss zich in 2005 van Gondrand Group France afgescheurd. En het zijn die activiteiten die blijkbaar door NTG zijn gekocht. Bij ons verandert er hoegenaamd niets”, vertelt Christian Houart, voorzitter van Gondrand Group.

Bij Gondrand Group werken 1100 mensen, verspreid over 101 kantoren wereldwijd. De groep haalt een omzetcijfer van 602 miljoen euro. In België beheert Gondrand in Bornem een logistieke vestiging van 27.500 m2 en drie kleinere vestigingen in Grâce-Hollogne, Antwerpen en bij Brucargo. Het zakencijfer van ons land is niet gekend. De activiteiten vinden immers plaats onder het statuut van een buitenlandse vennootschap die geen balans in België neerlegt.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!