Gobo neemt Wijsen (Maastricht) over

 02/12/2019  Claude Yvens  Economie
Gobo neemt Wijsen (Maastricht) over

Gobo neemt haar Nederlandse collega Wijsen Logistics uit Maastricht over. “Heden hebben wij een belangrijke stap gezet voor de toekomst van ons bedrijf”, aldus Jurgen Gobyn, CEO van Gobo Transport & Logistics.

Wijsen Logistics is een familiebedrijf waar de tweede generatie aan het roer staat, maar de broers Bert en Henny Wijsen hebben geen familiale opvolging. Het bedrijf doet meestal dagritten vanuit Maastricht binnen een straal van 300 km naar de Benelux, Noord-Frankrijk en het Ruhrgebied.
Wijsen is ook Zwitserland specialist, en dit is bijzonder complementair met de diensten van Gobo, een frankrijk specialist. “Vanwege de geografische spreiding, kunnen beide landen en bedrijven elkaar perfect aanvullen. Zo kunnen we onze dienstverlening verder optimaliseren en uitbreiden,” zegt Gobo-eigenaar Jurgen Gobyn. “Bovendien zijn we al jaren collega’s die goed samenwerken”.

De overname heeft geen consequenties voor de werkgelegenheid bij beide bedrijven. De gebroeders Wijsen blijven actief binnen het bedrijf en de naam Wijsen Logistics blijft behouden. “We willen vooral krachten bundelen en verder groeien,” verduidelijkt Jurgen Gobyn. Wijsen beschikt momenteel over een voertuigenpark van 55 vrachtwagens en 80 opleggers en aanhangwagens. Dankzij deze overname telt de vloot van Gobo 130 vrachtwagens en 250opleggers, aanhangwagens en tankwagens. De Gobo groep stelt nu 200 mensen te werk op zes locaties in België, Nederland, Duitsland en Slowakije en realiseert een omzet van 32 miljoen euro.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!