GLS doet eerste overname buiten Europa

 06/10/2016  Claude Yvens  News Transport
GLS doet eerste overname buiten Europa

General Logistics Systems maakt vandaag bekend dat zij Golden State Overnight Delivery Service Inc., een Amerikaanse regionale Next-Day-pakketdienst, heeft overgenomen.

GLS had nog nooit voet gezet buiten Europa. Rico Back, Chief Executive Officer van GLS Group, zegt: “De aankoop van GSO past in onze strategie van zorgvuldige en gerichte geografische uitbreiding. GSO is actief in een aantrekkelijke regionale markt, de vijfde economie ter wereld, en biedt GLS de mogelijkheid om binnen haar bestaande footprint te groeien.”

GSO is actief hoodzakelijk in Californië, maar ook in Arizona, Nevada en New Mexico. GSO is actief op het gebied van pakket- en vrachtbezorging en levert priority-diensten, vooral aan business-to-businessklanten in uiteenlopende sectoren. Het bedrijf runt een sternetwerk met 36 locaties en ongeveer 1.900 medewerkers. In het jaar dat eindigde op 31 maart 2016 boekte GSO een omzet van 114 miljoen dollar, en er is in totaal 90 miljoen USD betaald voor 100 % van de aandelen.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!