Girteka overschrijdt de kaap van 7000

 10/12/2019  Claude Yvens  Economie
Girteka overschrijdt de kaap van 7000

Girteka Logistics maakt bekend dat het zijn 7000ste vrachtwagen heeft ingeschreven. Die kaap benadrukt het ritme van de ongebreidelde groei van het Litouwse bedrijf, op een ogenblik dat andere FTL-transporteurs moeite krijgen om mee te kunnen.

Girteka Logistics heeft voor zijn hele strategie ingezet op internationaal transport met volle vracht. In drie jaar tijd is de vloot toegenomen van 2900 tot 7000 trucks en tegen 2021 wil de firma het aantal voertuigen nog opdrijven tot 10.000 en dubbel zoveel chauffeurs. Die pronostiek is de voorbije twee jaar onveranderd gebleven, ondanks de vertragende economie en de zorgen die onder andere door de Brexit worden veroorzaakt. Girteka biedt hiermee tegenwerking aan de huidige trend van andere transporteurs in dezelfde niche om hun wagenparken af te bouwen, denk maar aan Nexways (ex-Waberer’s). Zij zijn er eerder op ingesteld om hun wagenpark af te bouwen.

Het 7000ste ingeschreven voertuig van Girteka is een Volvo FH en de Zweedse constructeur is ook het best vertegenwoordigd in de vloot.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!