Girteka Logistics koopt opnieuw 500 DAF XF-trucks

 13/06/2018  Claude Yvens  Trucks
Girteka Logistics koopt opnieuw 500 DAF XF-trucks

De Litouwse transportonderneming Girteka Logistics heeft 500 DAF XF-trucks besteld voor zijn internationale transportactiviteiten. Het grootste deel wordt tussen juli en oktober 2018 in gebruik genomen. 

Girteka Logistics heeft zich ontwikkeld tot een van de grootste Europese transportvloten, met een specialisatie in volle vrachten. Het huidige wagenpark van Girteka Logistics telt meer dan 4.400 trucks en 4.700 opleggers, en de firma met hoofdzetel in Vilnius heeft meer dan 9.000 chauffeurs in dienst.

“Aan ons besluit om te kiezen voor de DAF XF ging een uitgebreid marktonderzoek vooraf”, zegt directeur Mindaugas Raila. “We zochten de allerbeste truck die – onder meer dankzij het laagst mogelijke brandstofverbruik – tegen de laagste operationele kosten inzetbaar is. Bovendien is milieubewustzijn bij Girteka Logistics een belangrijk aandachtspunt. DAF overtrof ook op dat vlak onze verwachtingen. Want dankzij het ongelooflijk lage brandstofverbruik is ook de CO2-emissie ontzettend laag. Tegelijkertijd willen wij onze chauffeurs zo veel mogelijk comfort bieden. Daarom hebben wij gekozen voor de luxe XF Space Cab- en Super Space Cab-uitvoeringen.”

Lees alles over DAF Trucks in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!