Gheys en BCTN starten samen nieuwe containerterminal aan Albertkanaal

 05/09/2017  Philippe Van Dooren  News Logistics, Multimodaal
Gheys en BCTN starten samen nieuwe containerterminal aan Albertkanaal

Transport- en logistiekgroep Gheys uit Mol start begin 2018 samen met de Nederlandse terminaloperator BCTN een nieuwe containerterminal op aan het Albertkanaal in Beringen/Tessenderlo. Die komt op de terreinen die Gheys drie jaar geleden overnam van Dow Chemicals. BCTN krijgt een langdurig gebruiksrecht toegekend op een oppervlakte van 2 ha van die site.

Voor BCTN is dit de achtste terminal en de derde in België (na Meerhout en Geel). Voor Gheys is het de tweede na de opstart van de containerterminal in Mol in 2007. Daarnaast behandelt BCTN in Meerhout zo’n 8.500 containers per jaar voor Gheys. Die samenwerking wordt nu uitgebreid met de nieuwe terminal in Tessenderlo, die een capaciteit van 50.000 containers per jaar zal hebben.

De terminal zal in eerste instantie de verdere groei van de containeractiviteiten van Gheys ondersteunen. De groep verwacht tegen 2020 een totaal volume van ruim 20.000 containers per jaar. Dat is het dubbele van vandaag. Op termijn zullen ook volumes van derden behandeld worden. BCTN zal die uitbreiding ondersteunen door een netwerk te vormen tussen de terminal en haar zeven andere terminals.

Het voormalige Dow-terrein (archieffoto) bevindt zich op het grensgebied van Tessenderlo en Beringen, tussen de E313 Antwerpen-Luik en het Albertkanaal. De site beschikt over een eigen spooraansluiting en een uitgestrekte kade aan het insteekdok. Hij is rechtstreeks verbonden met de vestiging van 22 ha van Gheys in Beringen.

Gheys, met hoofdzetel in Mol, is zowel actief in internationaal transport als in logistiek, warehousing en silostockage. De specialiteit is (petro)chemie.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!