Gheys en BCTN openen containerterminal in Beringen

 15/11/2018  Philippe Van Dooren  News Logistics, Multimodaal
Gheys en BCTN openen containerterminal in Beringen

Deze week zijn de eerste containers op de nieuwe terminal van Gheys en BCTN in Beringen gelost. Beide bedrijven willen zo weinig mogelijk CO² uitstoten door meer containers via de waterweg te vervoeren.

Gheys heeft in het kader van hun partnership aan BCTN een langdurig gebruiksrecht toegekend op een terrein van 20.000 m²in Beringen.  Het bedrijf heeft er een logistieke site van meer dan 50 ha op het industrieterrein Ravenshout. Voor Gheys is het de tweede terminal (na Mol), voor BCTN de achtste, waarvan er drie in België gelegen zijn (Meerhout, Geel en dus Beringen).

De nieuwe terminal heeft via het Albertkanaal een directe verbinding met de havens van Antwerpen, Zeebrugge en Rotterdam. Er zal gewerkt worden met duwbakken, waarbij er dagelijks twee in Beringen operationeel zijn en een in de Antwerpse haven.

Momenteel behandelt BCTN meer dan 10.000 containers per jaar in Meerhout voor Gheys. Tot nu toe werden de containers van daar uit gependeld. Die ritten van 18 km over de weg kunnen nu geschrapt worden. “We winnen zowel op vlak van milieu, veiligheid, congestie en efficiëntie”, zegt Ronny Joos, CEO van Gheys.

“De terminal heeft een totale capaciteit van 50.000 containers per jaar. Door de start van de nieuwe terminal, halen wij samen met Gheys meer dan 50.000 vrachtwagenritten van de weg en realiseren wij hiermee een enorme vermindering van CO² uitstoot”, aldus Joop Mijland, CEO van BCTN. Op termijn kan dit zelf groeien naar een vermindering 80.000 vrachtwagenritten per jaar.

 

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!