Gheeraert neemt handelsfonds en personeel Eraltrans over

 17/01/2020  Claude Yvens  Economie
Gheeraert neemt handelsfonds en personeel Eraltrans over

Gheeraert Transport (Transporteur van het Jaar 2017) nam op 1 januari 2020 het handelsfonds en de 20 medewerkers over van Eraltrans uit Sint-Truiden. Hiermee zou het omzetcijfer van de transporteur uit Loppem de kaap van 35 miljoen EUR moeten halen.

Binnen de Hendrickx-groep is Eraltrans gespecialiseerd in distributie van pallets, colli’s, deelladingen en volle vrachten doorheen de Benelux. De actieve familiale aandeelhouders van Eraltrans gingen zelf op zoek naar een partij om de continuïteit van hun bedrijf te waarborgen. Eric Hendrickx, bestuurder van Eraltrans: “Wij voelen ons goed bij de toekomstvisie van Gheeraert Transport en zijn overtuigd dat ze de beste partij is om klantgericht te handelen en de verdere werking van ons bedrijf te garanderen. Zelf blijf ik als Head of Sales actief meewerken aan hun groeiverhaal.”

Eraltrans zelf beschikt niet over eigen trekkers, maar doet beroep op de vloot van andere bedrijven van de groep, nl. PH Logistics en JH Logistics (deel- en volle ladingen) en KH Trans (fijnmazige distributie). Die bedrijven worden door zonen en neven van Eric Hendricks gerund enzijn niet betrokken bij de overname. Ze zullen samen garant blijven staan voor het uitvoeren van de transport opdrachten.

In Sint-Truiden beschikt Eraltrans over 16.000 m2 magazijnen, en in Beernem en Vilvoorde zijn er ook kleinere hubs. Door deze overname kan Gheeraert dus een grotere geografische dekking en hogere dropfrequentie voor distributieklanten in de Benelux aanbieden. “Naast Loppem en Zwijnaarde kunnen we met de extra distributiehubs in Sint-Truiden, Vilvoorde en Beernem kilometers/uitstoot verminderen en files vermijden wat goed is voor het milieu. We zijn ook in staat om zo tijdig in te spelen op de energietransitie voor distributie in steden. De overname biedt schaalvoordelen voor beide bedrijven en maakt verdere uitbreiding en innovatie in onze distributiewerking mogelijk”, zegt Jérôme Vandenbussche, distributie & warehouse manager bij Gheeraert. Hij wordt CEO van Eraltrans.

Verder wordt er op korte termijn geinvesteërd in digitalisering. “Ons vernieuwd klantenportaal my.gheeraert.be staat klaar om geïmplementeerd te worden zodat alle distributieklanten hun orders online kunnen doorgeven, vragen kunnen stellen via een chatbox en de goederen via track-and-trace kunnen volgen,” licht Peter Gheeraert toe.

De activiteiten worden het eerste jaar nog voortgezet onder de huidige bedrijfsnaam Eraltrans.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!