Transportmanagement.be

Getrokken materiaal: Europese markt veelbelovender dan voorzien

 13/06/2017  Claude Yvens  Economie
Getrokken materiaal: Europese markt veelbelovender dan voorzien

Het consultancykantoor Clear heeft zijn vooruitzichten voor de Europese opleggersmarkt naar boven bijgesteld, wat grotendeels te danken is aan de plotse verbetering van de economische conjunctuur.

De opwaartse cyclus van de West-Europese markt zou iets langer voortgezet worden dan voorzien en de daling zou eveneens geringer zijn. Volgens Gary Beecroft (Clear) zou de vraag in 2017 nog met 2% moeten toenemen (voordien werd een daling van 2 % voorspeld) en zou de afname van het aantal inschrijvingen in 2018 slechts 9% moeten bedragen (-18% volgens de vorige prognose). Alle voornaamste West-Europese landen delen dit optimisme, behalve het Verenigd Koninkrijk, waar de verkoop zou blijven dalen tot in 2019. Volgens Gary Beecroft zullen de verkoopcijfers in het Verenigd Koninkrijk pas opnieuw de hoogte beginnen ingaan eenmaal de voorwaarden van de Brexit zullen vastliggen.
Over het algemeen zou de volgende opwaartse cyclus van de opleggerverkoop moeten plaatsvinden in 2020/2021 en een hogere piek bereiken dan die van 2017 in 2023.