Geslaagde Van Day met Opel in hartje Limburg

 06/10/2017  Yannick Haesevoets  Economie
Geslaagde Van Day met Opel in hartje Limburg

TRANSPORTMEDIA en J&T Autolease sloegen opnieuw de handen in elkaar voor reeds de vijfde editie van Van Day. Dit keer kwam Opel haar LCV-wagens presenteren aan de fleetowners.

Voor het eerst had de Van Day hetzelfde begin- en eindpunt aangestipt. De dag begon en eindigde in Kaai 16 en het bijbehorende, stoere restaurant Kaaiman. Dat konden de fleetowners wel smaken. Zo moesten ze nadien niet meer terug naar het beginpunt om hun auto’s op te halen om naar huis te rijden en bleef er meer tijd over om te netwerken.

Kaaiman/Kaai16
De dag begon met een heerlijk ontbijt in Kaaiman en een korte presentatie. Daar gaf Opel-verantwoordelijke Guy Van Gaeveren een interessante uiteenzetting over de aanwezige modellen op de Van Day.

Daarna ging de groep naar buiten, waar de modellen tentoongesteld stonden. De voertuigen die tijdens deze editie meereden waren: Movano, Vivaro en Combo. Zoals elke editie werd er ook tijdens deze een funfactor toegevoegd: de Opel Insignia. Want Van Day zonder funelement, is geen Van Day!

Nadat alle modellen gedetailleerd bestudeerd waren, kropen de fleetowners zelf achter het stuur. Zo konden de beslissingsnemers ervaren hoe het model werkelijk aanvoelt, voor ze zonder ervaring misschien een (mis)aankoop doen.

Bokrijk
In colonne reed de groep naar de eerste stopplaats: Bokrijk. Bij het bekende openluchtmuseum konden de bestuurders van voortuig wisselen om zo een ander model te testen.

Thor Park
De rit bracht ons verder naar de prachtige domein van Thor Park in Genk. Bij de recent gerenoveerde mijnsite was er weer tijd om te wisselen en bij het oude mijnmuseum werden ook de geschenken voor het gezelschap opgehaald.

Kattevennen
Een Van Day gaat ook steeds gepaard met animatie. Bij de volgende locatie, Kattevennen, was bij de manege een licht bedrijfsvoertuig omgetoverd tot luxueuze paardentrailer. Dit voertuig stond opgesteld op de buitenbak van de manege, waar op dat moment ook twee ruiters aan het rijden waren.

Genk-Zuid
Na even genieten van de draf en de galop van de paarden én het mooie weer, ging iedereen smullen van een frisse pint, koffie of iets fris in de cafetaria vooraleer halt te houden op de laatste stopplaats in Genk-Zuid.
Tot slot reed iedereen terug naar Kaai 16, waar de fleetowners een heerlijk sharing-menu voorgeschoteld kregen. Tijdens het smullen van een niet alledaagse formule, kon iedereen aan de scheepvaartkaai gezellig en lang napraten over de Van Day. Dat kwam omdat de afgelegde afstanden niet al te lang waren en dat was weer een vernieuwing op de Van Day die bij iedereen in de smaak viel.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!