Gerestylede D-Max beschikt over nieuwe 1.9 dieselmotor

 19/04/2017  Yannick Haesevoets  Van, Nieuwsbrief
Gerestylede D-Max beschikt over nieuwe 1.9 dieselmotor

Isuzu stelde op de Brussels Motor Show een belangrijke première voor. De gloednieuwe D-Max bouwt verder op de bestaande succesformule; een grondig hertekend design, kracht in overvloed, en een nieuwe motor gekoppeld aan nieuwe versnellingsbakken.

De 2.5 diesel maakt in de nieuwe D-Max plaats voor een gloednieuwe viercilinder met een inhoud van 1.898 cc. Het vermogen blijft met 164 pk nagenoeg hetzelfde, het koppel van de nieuwe 1.9 D bedraagt 360 Nm en is beschikbaar tussen 2.000 en 2.500 tr/min.. De 1.9 D voldoet aan de Euro 6 emissienormen en is ongeveer 60 kg lichter dan zijn voorganger.

De nieuwe D-Max viercilinder turbodieselmotor wordt ook gekoppeld aan nieuwe versnellingsbakken. De klant kan kiezen tussen een manueel exemplaar met 6 verhoudingen, of een nieuwe automaat die eveneens 6 versnellingen krijgt (voorheen 5). De automaat kan ook sequentieel bediend worden middels de versnellingspook.

De nieuwe Isuzu D-Max heeft bewust gekozen voor een mooie design-evolutie. Dankzij het volledig hertekende front is het model weer helemaal bijdetijd. De evolutie is duidelijk zichtbaar. Zo zijn er nieuwe projectiekoplampen met LED dagrijverlichting en ook de mistlichten en hun behuizing krijgen een nieuw design. Verder is er nog een nieuw radiatorrooster, nieuwe velgdesigns en achterlichtblokken met LED-technologie.

3 varianten, altijd 5 jaar garantie

Net zoals zijn voorganger zal de nieuwe D-Max (vanaf het voorjaar 2017) leverbaar zijn in 3 koetswerkvarianten (Single Cab, Extra Cab en Double Cab). Elke nieuwe D-Max geniet overigens van een indrukwekkende garantie van 5 jaar met wegbijstand. Die wordt trouwens verhoogd van 150.000 tot 200.000 km. Gezien het utilitaire karakter van de D-Max (de wagen wordt overigens altijd als fiscaalvriendelijke bedrijfswagen ingeschreven) een sterk argument.

Bekijk ook de reportage over de nieuwe D-Max in TRANSPORT.TV: 

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!