Geo Trans kiest voor Renault Premium Selection

 04/09/2013  Yannick Haesevoets  Economie
Geo Trans kiest voor Renault Premium Selection

Het transportbedrijf Geo Trans uit Haren heeft drie Renault Premium Selection in gebruik genomen. Dat zijn recente tweedehands vrachtwagens waarop Renault Trucks een garantie van 12 maanden (op de aandrijflijn) of 120.000 km geeft. “Waarom zou ik meer geld uitgeven voor nieuwe trekkers als ik er nu drie heb voor de prijs van twee”, zegt zaakvoerder Thierry Verryssen.

Geo Trans richt zich als bedrijf op het vervoer van gewone goederen. Door de ligging vlak tegen Brucargo doet het bedrijf veel transport van luchtvrachten. Vaak gaat het om opdrachten met weinig kilometers, bijvoorbeeld van Zaventem naar Antwerpen of van de luchthaven naar Boortmeerbeek. “Onze chauffeurs doen makkelijk vijf tot zes volle vrachten per dag”, zegt Thierry Verryssen. “Ook daarom viel onze keuze op de Renault Premium omdat die cabine zich goed leent om makkelijk in- en uit te stappen.”

Geo Trans koos voor Euro 5 EEV-trekkers van Renault Premium Selection. “Ze zijn nauwelijks drie jaar oud en hebben minder dan 150.000 kilometer gereden”, zegt Thierry Verryssen. “Het zijn zo goed als nieuwe wagens met alles erop en eraan, zoals de gerobotiseerde Optidriver+-versnellingsbak. We hebben nu drie Renault Premiums en er komt nog een vierde bij.”

De drie Renault Premiums hebben een vermogen van 460 pk. “Dat is voldoende voor nationaal vervoer”, zegt Thierry Verryssen. “Het zijn zuinige wagens voor een heel goede prijs. Voor de prijs van twee nieuwe trekkers had ik er drie.” Geo Trans schafte zich ook een Renault Master aan voor de spoedbestellingen en kleine leveringen. Het bedrijf koopt zijn trucks bij Excel Motor in Brussel. Kleine reparaties doet Geo Trans zelf, grote onderhoudsbeurten worden door Excel Motor uitgevoerd.