Galliker bouwt de ‘farma’ in België uit

 17/01/2020  Claude Yvens  Economie
Galliker bouwt de ‘farma’ in België uit

De Zwitserse groep Galliker gaat een nieuwe temperatuurgecontroleerde cel voor de opslag van farmaceutische producten in gebruik nemen. Dankzij deze nichemarkt slaagde het Belgische filiaal van Galliker er in 2019 in om flink te groeien.

2019 was inderdaad een goed jaar voor de Belgische Galliker-vestiging. Dat bevestigt ook Marco Schurk, verantwoordelijke voor internationaal transport bij de Zwitserse groep: “We hebben onze rol van draaischijf tussen Noord- en Zuid-Europa verstevigd. Vooral in de farmaceutische sector, een nichemarkt waarin we binnen de groep Galliker zo’n beetje pioniers zijn, is er flink op vooruitgegaan. Binnenkort gaan we trouwens een nieuw cel in dienst nemen met 2500 temperatuurgecontroleerde palletplaatsen. Die is onlangs in ons hoofdmagazijn in Milmort gebouwd. De audits zijn met succes uitgevoerd, nu is het enkel nog wachten op de officiële documenten en dan kunnen de activiteiten van start gaan.”

Bij Galliker in Milmort werken zo’n 100 mensen op een locatie van 16.500 m2. Daar bevindt zich ook de werkplaats voor het wagenpark van de groep dat op internationaal transport wordt ingezet.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!