Fuso: “de diversiteit van de constructeur in al zijn glorie”

 23/01/2019  Michel Buckinx  Van
Fuso: “de diversiteit van de constructeur in al zijn glorie”

Fuso wil van het Autosalon gebruik maken om de diversiteit van zijn aanbod in al zijn glorie te tonen”. In afwachting van de komst van de e-Canter…

De constructeur heeft vier bedrijfsvoertuigen op zijn stand bijeengebracht: twee voertuigen van 3,5 ton (een gesloten kist en een laadbak), een chassis cabine van 7,5 ton en een containerwagen van 8,5 ton. “Het is de bedoeling om de omvang van onze mogelijkheden op het vlak van bedrijfsvoertuigen te tonen. Met een aanbod dat op maat kan worden aangepast aan de behoeften van de klanten”, vertelt Ronny Stuyck, sales manager van Fuso (dat door Beherman Motors wordt verdeeld).

We merken op dat een zeker aantal bedrijven (UPS, Albert Heijn, enz.) ook tests uitvoert met een elektrische Canter (die echter niet op het salon te zien is) om de productie van dit model vanaf 2020 te kunnen starten. De e-Canter wordt in Portugal geproduceerd en zou (in theorie) een actieradius van 120 km moeten hebben. R. Stuyck legt uit dat Fuso de toekomst ook elektrisch ziet: “De strategie van de groep bestaat eruit elektrische oplossingen te ontwikkelen, ook al betreuren we dat de gebruikers maar weinig steun van de overheid krijgen. Maar dat is weer een ander verhaal…”

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!