Franse logistieke groep Staci nu in vooral Belgische handen

 11/09/2017  Philippe Van Dooren  News Logistics, Contract Logistics
Franse logistieke groep Staci nu in vooral Belgische handen

De investeringsgroepen Cobepa en Société Générale Capital Partenaires (SGCP) controleren sinds kort de Franse logistieke groep Staci. Zij hebben alle aandelen overgenomen van Intermediate Capital Group (ICG). Die had de groep in 2014 samen met het management gekocht van een andere private equity.

Staci is actief in de niche van fijnmazige logistiek en detailpicking voor B2B- en e-commercebedrijven. De groep richt zich vooral op oplossingen die verband houden met merchandising, marketing en Point-of-Sale reclame (PLV). Dat gebeurt vanuit 25 sites in Frankrijk, België, Duitsland, Italië, Spanje en Nederland. Vorig jaar boekte de groep een omzet van 154 miljoen euro (+10%).

In ons land is Staci al sinds 2000 aanwezig nadat het het Belgische bedrijf NoLimit! had overgenomen. Staci Belgium is vandaag gevestigd in Boom, waar het over een logistieke site van 20.000 m² beschikt. Het heeft onder andere Total, Nissan, Kitchenaid en een aantal FMCG-bedrijven als klantSinds vorig jaar is Jens Vercammen de CEO van Staci Belgium.

De internationalisering is pas de jongste jaren echt ingezet. Dat gebeurde onder andere dankzij de steun van de Britse private equity ICG. Die wou zich echter terugtrekken en plaatste zijn aandelen in de etalage. Die worden nu dus overgekocht door de Belgische holding Cobepa en het Franse SGCP. Het management behoudt zijn participatie.

Volgens de Franse financiële pers heeft Cobepa nu de meerderheid van de Staci-aandelen in handen. De holding bezit sinds vorig jaar ook een meerderheid van de Duitse Hillebrand Group, een expeditie- en logistiekbedrijf  gespecialiseerd in alcoholische dranken. Eerder dit jaar werd de participatie in Zetes aan Panasonic verkocht.

 

 

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!