Franky Fresh Food countert files dankzij derde hub (en 12 nieuwe DAFs)

 21/01/2019  Claude Yvens  Trucks
Franky Fresh Food countert files dankzij derde hub (en 12 nieuwe DAFs)

Versleverancier Franky Fresh Food heeft een derde distributiehub in Dessel gebouwd om niet langer afhankelijk te zijn van de toenemende filedrukte op de Vlaamse wegen. Het bedrijf heeft zijn wagenpark ook uitgebreid met 12 DAF LF vrachtwagens.

Tot voor kort gebeurde de belevering vanuit Wortegem in West-Vlaanderen en Huizingen in Vlaams-Brabant. “Gezien de toenemende filedruk op de Vlaamse wegen, maakt Franky Fresh Food sinds vorig jaar gebruik van een nieuwe uitvalsbasis in Dessel. We vermijden hierdoor de files in en rond Antwerpen”, aldus logistiek manager Koen De Clercq. Franky Fresh Food (trouwens een filiaal van Willy Naessens) belevert ’s nachts vanuit de hoofdvestiging in Wortegem de hubs in Huizingen en Dessel, van waaruit de volgende dag de verse en diepvriesproducten via bestelwagens naar de regionale klanten worden vervoerd.

Franky Fresh Food beschikt over een vloot van 58 eenheden en gaat voor het eerst in zee met DAF. De eerste zes 12-ton LF210FA werden vorig najaar geleverd door TH Trucks in Kortrijk. De volgende zes zijn voorzien voor deze lente. De 12 voertuigen zijn uitgerust met een koelgroep (diepvries vooraan, koeldepartement achteraan) en een aangebouwde laadklep aan een van de deuren.

Koen De Clercq: “Onze keuze voor DAF is ingegeven door drie belangrijke overwegingen: het uitgebreide netwerk van hun garages, de prijs-kwaliteitverhouding en het feit dat ons moederbedrijf, Willy Naessens, al jaar en dag een DAF-fan is.”

Lees alles over DAF Trucks in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!